Terug naar weblog overzicht

Volleybal

Geplaatst op: 25 Mei 2009

Via deze weblog feliciteer ik Longa`59 met haar 50-jarige jubileum. Onlangs is dit groots gevierd met een receptie en een feestdag met activiteiten. Veel mensen bezochten het aansluitende jubileumfeest. Bij de vereniging waren en zijn altijd heel veel vrijwilligers betrokken geweest. Zonder deze belangrijke mensen, die vaak op de achtergrond meewerken, is het besturen van een vereniging haast niet te doen. Longa`59 heeft in haar 50-jarig bestaan veel succes behaald met de jeugd, de heren en de vrouwen. De club heeft een brede uitstraling en geniet lokaal, regionaal en landelijke aandacht .

Bij de vrouwen is het eerste team ondergebracht in een stichting, Stichting Top Volleybal Oost Gelre. Zij behartig de belangen van dit team en hier komt heel wat bij kijken. Het is een professionele organisatie met diverse commissies. Één daarvan is de sponsorcommissie. Een volleybalclub als Longa`59 is sterk afhankelijk van sponsors, de club kan zelfs niet zonder sponsors. Het afgelopen seizoen is helaas niet verlopen zoals we van tevoren hadden gehoopt. Veel blessures en onervarenheid zorgden ervoor dat het team op de 7e plek is geëindigd. De STOG is nu weer volop in beweging om het volgend seizoen een stabiel team te formeren.

Onlangs hebben we een bedrijvenvolleybaltoernooi georganiseerd in Sourcy Center te Zieuwent. De teams werden verwelkomd met een kop koffie, vervolgens kregen ze een topsportmaaltijd (pasta met saus en rauwkost) en konden de teams een speelster van Dames 1 verwerven. Daarna werd het toernooi gevolleybald. Heerlijk als je ziet dat mensen, jong of oud, man of vrouw, zo kunnen genieten van een leuke pot volleybal. Volleybal is altijd amusant. Na het toernooi was er een informeel samenzijn en werd de STOG bokaal uitgereikt aan de nummer 1.

Dit toernooi krijgt zeker een vervolg voor de toekomst. Iedereen was heel enthousiast. Zo proberen we vanuit de STOG de sponsors steeds bij het volleybal en dames 1 te betrekken.2