Terug naar weblog overzicht

Sport en spel voor kids

Geplaatst op: 24 Mei 2013

Wessels Tournament steunt Stichting Kanjers voor Kanjers

“Omdat je als kind spelen en sporten mag:” Kinderen dicht bij huis blij maken. Dát is wat Kanjers voor Kanjers voor ogen heeft. Want ook in Oost Gelderland zijn kinderen die niet of onvoldoende in staat zijn om te spelen en sporten. Bijvoorbeeld omdat een kind langdurig ziek is, kinderen met een beperking, kinderen die om wat voor reden niet thuis kunnen wonen of geen kind kunnen zijn. Door het organiseren van sportieve evenementen, en donaties van particulieren en het bedrijfsleven, maakt de stichting uit de Achterhoek dromen van kinderen waar.

Wessels Tournament organiseerde met Pinksteren, voor de 11e keer het d-pupillentoernooi. Zij koppelden het toernooi aan een goed doel, aan de Stichting Kanjers voor Kanjers. De toernooicommissie maakte de droom waar voor twee jongens van de leeftijd van de d-pupillen. Pim en Jeffrey waren de gelukkigen. Pim woont in Lichtenvoorde en gaat iedere dag met de bus naar de Huizingschool in Enschede en Jeffrey woont intern bij de Stichting Lichtenvoorde. Zij werden afgelopen zondag als Vips behandeld bij het toernooi. Ze gingen met hun favoriete team op de foto en kregen een aandenken van de club. Pim is fan van FC Twente en Jeffrey van Ajax. Ze dronken net zoveel cola als ze wilden en natuurlijk ontbrak een bak patat niet. Dit was een geweldig initiatief van Wessels Tournament om op deze manier twee jongens een droom dag te bezorgen.

Sport en spel is belangrijk voor de algemene ontwikkeling van kinderen

Door samen te sporten of te spelen leren kinderen rekening te houden met elkaar, dit leidt vaak tot betere sociale contanten. Door te sporten ontwikkelen en ontplooien kinderen zich beter. Door “te winnen en te verliezen” tijdens sport en spel krijgt het kind meer zelfrespect, zelfvertrouwen én meer vertrouwen in zichzelf. De Locoburgemeester van Oost Gelre, Paul Wentink, was aanwezig en ondersteunde dit prachtige initiatief van Wessels Tournament en Stichting Kanjers voor Kanjers. Als uitsmijter mochten de kinderen met “deze belangrijke mijnheer” (aldus Pim) op de foto.

Zie ook www.wesselstournament.nl en www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl

Foto van links naar rechts:

Locoburgemeester Paul Wentink, Pim, Tijmen, Marian Hagen (namens Stichting Kanjers voor Kanjers), Jeffrey en Wouter2