Terug naar weblog overzicht

Ik raadslid

Geplaatst op: 09 Maart 2014

Waarom ik raadslid wil worden?

Voor wie mij nog niet kent, zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marian Hagen, 48 jaar, getrouwd met Nico Wessels, samen hebben we een 17-jarige dochter.  Ik ben onderneemster van mijn eigen bedrijf in communicatie- en organisatieprojecten, Ik wijsudeweg.nl. bekijk mijn site eens bij gelegenheid.

Én waarom nu raadslid, vraagt u zich misschien af?  De tijd is rijp, al jaren zit ik bij commissie- en raadsvergaderingen, heb veel trainingen gevolgd van de VVD, zelfs masterclass. De politiek heeft mij gepakt, het boeit mij en nu wil ik graag uw volksvertegenwoordiger worden van VVD Oost Gelre.

Na in veel plaatsen te hebben gewoond, ben ik uiteindelijk, in 1987 via het volleybal, in deze mooie gemeente Oost Gelre blijven hangen. Deze streek heeft mij volledige gepakt en ik ben en zal nooit meer weggaan.

De mentaliteit spreekt mij aan, het van oorsprong Bourgondische Rooms Katholieke leven kom je nog overal tegen in Oost Gelre. Alles mag gevierd worden. Ja, Oost Gelre gaat mij écht aan het hart.

Oost Gelre is een dynamische ondernemende gemeente, waar ik mij totaal op mij gemak voel. In de loop van de tijd is Oost Gelre er flink op vooruitgegaan. Niet zozeer door de gemeentebesturen, maar vooral door de mentaliteit en drive van de inwoners. Wel wil ik mijn complimenten geven aan het huidige college, zij hebben het écht meer dan uitstekend gedaan. Financiën op orde, particuliere initiatieven gesteund, zoals o.a. het zwembad dat nog open is, de nieuwe Hamaland sporthal, beweegtuinen, meerdere sporthallen én Litac Dutch tennis.

Maar kijk ook eens naar de ondernemers, mantelzorgers, verenigingsmensen, vrijwilligers en anderen die vaak de kar moeten trekken en vaak als motor fungeren.

Allemaal inwoners van Oost Gelre, zij moeten beloond worden voor hun initiatieven. Het is daarom belangrijk om ze ruimte te geven.

Ruimte voor initiatief, ruimte voor ondernemen, ruimte voor sport, ruimte voor werk, ruimte voor innovatie, ruimte voor ideeën. Ik wil dit graag behouden en blijven stimuleren, door kaders te stellen en te blijven controleren. Dat is wat een volksvertegenwoordiger doet.

Voor mij is de politiek een uitdaging, het gaat mij aan het hart. Ik wil ruimte creëren, geen verstikkende regelgeving.

Het gezonde boerenverstand mag het wel weer eens winnen van de altijd aanwezige zogenaamde expertise in de bestuurslagen.

We moeten terug naar onze kernwaarden!

Spreekt dit verhaal u aan, heeft u ook zo’n behoefte aan ruimte?

Stem dan straks op mij. Lijst 1, nummer 4

Voor mij staan de letters VVD voor:

Volksvertegenwoordiging

Verantwoording

Durven en duidelijk zijn!

Ik dank u wel voor uw stem op 19 maart.

 2