Terug naar weblog overzicht

Ik sta mijn mannetje!

Geplaatst op: 12 Maart 2014

Ik sta mijn mannetje!

De laatste weken lees je het regelmatig in de krant, vrouwen in de lokale politiek, is nog erg ongewoon, vrouwen zijn zelfs ondervertegenwoordigd. Citaat uit De Gelderlander vorige week “In raadzaal nog veel testosteron”. Dat moet nu maar eens gaan veranderen.

Ik volg de lokale politiek de laatste jaren erg intensief. Zoiets groeit op een gegeven moment. Ik was secretaris van het bestuur en later voorzitter.

Om mij beter te verdiepen in de politiek, met name de VVD, heb ik meerdere trainingen gevolgd.

De liberale kernwaarden (vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid) en de verdieping hiervan, presentatietechnieken I en II, debattechnieken I en II, gemeentefinanciën en ook nog de VVD Masterclass. Ik ben dus goed voorbereid op de politiek.

Daarnaast ben ik de afgelopen jaren naar de meeste commissie- en raadsvergaderingen geweest. De politiek is dus niet écht nieuw voor mij. De tijd is rijp voor mij.

Bij alle VVD trainingen en bijeenkomsten zie je toch regelmatig vrouwen, en wat opvalt het zijn vrouwen die hun mannetje staan. Ze weten waar ze over praten, hebben zeker wat in hun mars én het zijn sterke toegewijde vrouwen, die niet aan de zijlijn staan, maar die daadwerkelijk het veld ingaan. Dat zijn de échte volksvertegenwoordigers, daar voel ik mij zeer nauw verwant mee.

De VVD is een partij die uitgaat van de kracht van de mensen. De overheid stelt randvoorwaarden en faciliteert ontwikkelingen, zodat inwoners de regie over hun keuzes en handelen nemen. Met ruimte voor ideeën, ruimte voor ondernemen, ruimte voor innovatie, ruimte voor sport, ruimte voor vrijwilligers, ruimte voor toerisme en recreatie, en een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor onze samenleving.

Het talent en de vaardigheden van de vrouwen wordt nog steeds onderschat. Het is belangrijk dat er vrouwen in de volgende raad komen. Er zal toch een balans moeten ontstaan tussen mannen en vrouwen. Dit werkt in de praktijk beter. Vrouwen hebben meer empathie , kunnen snel beslissen, beschikken over communicatieve vaardigheden en zorgen voor harmonie >> dat ben ik!

Door mijn topsportverleden, eredivisie volleybal (o.a. Longa`59) en Nederlands damesteam, weet ik wat knokken is, weet ik van afzien is, maar weet ik het ook te waarderen als er een wedstrijd gewonnen is. De weg er naar toe om iets te bereiken, gaat vaak via een omweg, maar ik ben iemand die altijd mijn doel voor ogen hou. Mijn doel is volksvertegenwoordiger te zijn voor alle inwoners van Oost Gelre.

Voor mij staat de VVD voor
Volksvertegenwoordiging
Verantwoording
Durven en Duidelijk zijn

Vind jij het ook belangrijk dat er vrouwen in de volgende raadsperiode zitting hebben? Stem dan op mij, lijst 1, nummer 4.

 2