Terug naar weblog overzicht

Scheidsrechter worden?

Geplaatst op: 15 Juni 2015

SCHEIDSRECHTER WORDEN?

Bij Longa`59 Volleybal

Misschien een opmerkelijke kop. Er staat een vraagteken achter, maar eigenlijk zou er een uitroepteken moeten staan. Want de scheidsrechter is een belangrijk persoon, bij alle sporten trouwens. Hij/zij leidt een wedstrijd in goede banen, is neutraal, let erop dat het eerlijk gaat en overeenkomstig de vastgestelde regels. De scheidsrechter verdient dan ook respect.

Het vervelende is dat veel sporters de scheidsrechter niet waarderen en het zeker niet willen zijn.
Bij dat laatste zit ons probleem.
Overeenkomstig de regels Van de Nevobo moeten wij voor wedstrijden in de promotieklas/derde divisie, waar wij met 2 teams vertegenwoordigd zijn, ook 2 scheidsrechters leveren. Als niet aan die verplichting wordt voldaan is er een zeer groot risico dat een team niet op dat niveau in de competitie mag spelen. Lang is dit goed gegaan, dank zij een aantal scheidsrechters van ons die vele zaterdagen of doordeweekse avonden in de regio actief waren bij een wedstrijd. Maar soms haakt men af, veelal om begrijpelijke redenen. Dat overkomt ons nu. Daardoor kunnen  wij slechts met de grootste moeite en met dank aan degenen die zich alsnog weer beschikbaar stelden, voldoen aan de eis van de Nevobo.
Dankzij eerdere actie zijn  er bij wedstrijden op lager niveau gelukkig wel meer scheidsrechters gekomen, want ook daar was een tekort. Nu moeten we werken aan het wat hogere regio niveau.

In september a.s. begint er weer een cursus. Denk er eens serieus over na om scheidsrechter op een hoger niveau te worden. Alle informatie is te vinden onder de volgende link: volleybalscheidsrechter
Vanzelfsprekend is er ook bij het bestuur nadere informatie te verkrijgen, www.longa59.nl

 2