Salesracing.nl verenigt plezier en succes

In de huidige tijd richten organisaties zich steeds meer op resultaten. Toenemende concurrentie en teruglopende verkoop leggen druk op de commercie. Om plezier terug te brengen in de verkoop is er een uniek concept ontwikkeld, Salesracing.nl.

Doelstellingen

Met Salesracing.nl bespreken we samen met de opdrachtgever de targets. Dit kan gaan om soft targets (bijvoorbeeld een productievere binnendienst of het meten van aantal offertes, hypotheken of proefritten) en hard targets (omzet). Deze doelstellingen zetten we in een SMART plan en dit wordt voorgelegd aan de verkopers. Het is belangrijk dat de verkopers zich realiseren dat hun gedrag en te behalen targets van belang zijn voor de onderneming en de continuÔteit van hun baan.

Online applicatie

Met het Salesracing.nl concept realiseren we een nieuw gedragspatroon. Het unieke aan dit concept is dat succes gecombineerd wordt met plezier. Door middel van de online applicatie zal de onderlinge betrokkenheid bij de opdrachtgevers verhogen en het bevat een competitie-element. Medewerkers racen tegen elkaar op een virtueel racecircuit. Dit maakt de sales dynamisch en transparant en resultaten worden gevisualiseerd. Medewerkers worden ingedeeld in teams. Aan de hand van een vooraf bekend thema ga je de strijd aan met elkaar. De resultaten worden weergegeven per ronde op het circuit. Het is prestatie-en resultaatgericht. De race houdt je scherp, maakt je creatief, innovatief en zorgt ervoor dat je kansen creŽert.

Salescoach

De heldere resultaten zijn een goot voordeel voor bedrijven, die daar op een constructieve manier een vervolg aan kunnen geven. Zo kunnen managers tijdig bijsturen, je kan leren van de successen en van de mindere resultaten om uiteindelijk optimale resultaten te formuleren. De salescoach begeleidt de rijders en de teams bij het behalen van de resultaten en rapporteert en geeft advies om de commercie te optimaliseren.

Trainingen

Na het bespreken van de resultaten kan een mogelijk gevolg zijn dat het bedrijf besluit meer te investeren in de ontwikkeling van de werknemers. Hiervoor bieden we maatwerk trainingsprogramma`s. Van koude acquisitie tot cross-selling en van klachtenmanagement tot commercieel presenteren en het schrijven van een goede offerte. We trainen individueel, maar om de synergie te bewerkstelligen ook voor afdelingen onderling.

Bewust worden van je eigen manier van communiceren en je sterke en zwakke eigenschappen leidt tot betere resultaten. Door actief te luisteren kom je sneller tot de leefwereld van de klant, dit leren we aan via de AAA-methode. Authentiek, Actief Luisteren en Achterover leunen. Geen kunstje, maar op effectieve wijze leren communiceren. Om je doelen te realiseren.

Plezier en succes

Let the game begin! Het enige wat telt is resultaat. Wilt u uw verkopers meer plezier geven, met als gevolg meer succes en meer omzet? Maar ook uw blik verruimen met dit unieke en gepatenteerde concept, neem dan contact op met mij. Salesracing.nl coach Marian Hagen, e-mailadres marian@salesracing.nl of mobiel 06 50270367.

Welkom -  Marian Hagen -  Startende Ondernemer -  MKB -  Grootbedrijf -  Particulier -  Contact
© 2008 - Marian Hagen, ikwijsudeweg.nl - Ontwerp website: ebbers media
2